Udało się zmaterializować ambitne marzenie. Akademia stała się faktem, a do naszego zespołu dołączył Chef Maciej Jeleń.
Udało się zmaterializować ambitne marzenie. Akademia stała się faktem, a do naszego zespołu dołączył Chef Maciej Jeleń.
Ruszyliśmy z pierwszymi warsztatami. Zainteresowanie przeszło nasze najśmielsze oczekiwania. Listy uczestników wypełniały się w zaledwie kilka godzin.
Nasza Akademia wzięła udział w Giełdzie Gastronomicznej, gdzie Klimatex- Centrum Wyposażenia Gastronomii obchodziło 25 lat istnienia, a Klimatex- Centrum Szkłą i Porcelany 20 lat. Wszystkie nasze koncepty działalności otrzymały nowe logo, Akademia również.
Dzięki współpracy z Kubą Staniakiem z Instytutu Dobrych Praktyk Biznesowych stworzyliśmy podcast, który można przesłuchać na Spotify, a nasz kanał nazwaliśmy "Jak jeść lepiej?"
"Prywatka z Lubianą", tak ten event nazwał nasz gość Andrzej Polan, który wraz z Pawłem Stawickim i naszym Chefem Maciejem Jeleniem poprowadzili wspaniałą prezentację platingu z wykorzystaniem porcelany Lubiana. Podczas trwania wydarzenia było nam bardzo miło gościć przedstawicieli Poradnika Restauratora i Szefa Kuchni.
Światowe Dni Bursztynu. Inicjatywa, którą zapoczątkowali twórcy Muzeum Bursztynu w Kołobrzegu, a w 2023 pierwszy raz Akademia miała okazję być partnerem wydarzenia. Mogliśmy poczęstować plażowiczów pysznymi przekąskami.
W konkursie "Najlepsze Kołobrzeskie 2023" otrzymaliśmy nominację w kategorii "Wydarzenie, inicjatywa i miejsce.
Wygraliśmy "Najlepsze Kołobrzeskie"! Ogromna duma!
W tym roku gramy z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy!
Uruchomiliśmy stronę internetową wraz ze sklepem, dzięki czemu uczestnicy warsztatów mogli zapisywać się na warsztaty.
Akademia już drugi raz wzięła udział w Giełdzie, tym razem była to XII Giełda Gastronomiczna. Gościem Specjalnym giełdy był Robert Sowa.
Kolejny raz byliśmy partnerem Światowych Dni Bursztynu. Tym razem pogotowaliśmy w zespole z CHefs Culinar i Spółdzielnią Mleczarską Spomlek.
Jako laureat zeszłorocznego konkursu: "Najlepsze Kołobrzeskie" zapraszamy i zachęcamy do wzięcia udziału w konkursie w 2024 roku.
W trzeciej edycji konkursu nasz Chef Maciej Jeleń został członkiem jury.
Maciej Jeleń jest szefem kuchni młodego pokolenia.
Doświadczenie zdobywał m.in. w restauracji „Sowa i Przyjaciele”, u boku topowych kucharzy nagradzanych Gwiazdkami Michelin oraz u laureatów Top Chef.
Zwycięzca wielu kulinarnych konkursów za kuchnię polską w nowej odsłonie oraz dania z ryb. Szef kuchni topowych, nadmorskich restauracji w pięciogwiazdkowych hotelach. A ostatnio też szkoleniowiec, zarażający kulinarną pasją.
Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe “Klimatex” Jacek Kujawa
NIP: 6711119402
Z miłości do gotowania
i dobrego jedzenia